Sulmohet rrjeti social Facebook, vidhen informacione nga 50 mln llogari

Rrjeti social, Facebook ka rënë pre e sulmeve duke bërë që të vidhet informacion nga plot 50 milionë llogari.

Në një reagim zyrtar nga ana e kompanisë, u tha se sulmuesit i kishin kërkuar përdoruesve që të shihnin profilin e tyre si dikush tjetër.

Shkelja u zbulua të marten dhe menjëherë është informuar policina. Sa i përket gabimit ai është rregulluar. Ne kemi filluar hetimet tona për të përcaktuar nëse këto llogari janë keqpërdorur. Ne gjithashtu nuk e dimë kush fshihet prapa këtyre sulmeve.

Guy Rosen, shefi i sigurisë

Në fund të deklaratës së tyre, përfaqësuesit e Facebook kanë kërkuar ndjesë për gjithë çfarë kishte ndodhur.

Privatësia dhe siguria e njerëzve janë tepër të rëndësishme dhe ne na vjen keq për çfarë ka ndodhur.

Guy Rosen, shefi i sigurisë

Pas publikimit të lajmit për sulmin ndaj tyre, 90 mln përdorues dolën automatikisht nga llogaritë ditën e sotme