Anulimi i 30 qershorit/ Hajdari: 3 pyetjet që duhet t’i përgjigjet urgjent Meta

Kryetarja e opozitës parlamentare, Rudina Hajdari e ka cilësuar si të pa vlefshëm juridikisht projekt-rezolutën e PS.

“Nuk ka ndonjë vlerë juridike. Ngre presionin dhe shantazhin ndaj presidentit Meta. Vendimin mbi aktin e presidentit e merr vetëm Kushtetuesja. “Mocioni vjen me 1-4 e Kuvendit me 35 deputet që i depozitohet Kuvendit, i cili ka për detyrë që të hapë një Komision Hetimor. Më pas, pas Komisionit ka për deytrë që të dëgjojë presidentin dhe më pas të përpilojë një raport që mund të diskutohet në Parlament dhe t’i depozitohet Gjykatës Kushtetuese. Mungesa e saj, thelbi i debatit.

Pse mendon se ky vendim e zgjidh krizën? Kur njëra palë thotë nuk ka negociata me Ramën kryeministër?

Nëse gruaja juaj është palë e opozitës dhe kjo palë është bërë pjesë e këtij konflikti, atëherë nuk është ky konflik i pastër personal”, tha Hajdari.