Bibla, siç e dimë të gjithë, është teksti i shenjtë i fesë hebraike dhe asaj të krishterë. Edhe ajo fsheh kuriozitete dhe informacione, dhe në këtë rast, po zbulojmë dhjetë prej tyre. 1-Në asnjë pjesë nuk është shkruajtur që Adami dhe Eva hëngrën një mollë. Po të lexosh kapitullin e...
Ka njerëz nga e gjithë bota që besojnë në bestytni. Kemi dëgjuar e parë tradita të ndryshme që respektohen dhe mendohet se sjellin fat. Por tradita më të pazakonta se këto që do t’iu paraqesim më poshtë nuk besoj të keni dëgjuar. 1.Konsumimi i rrushit në Spanjë Në Spanjë njerëzit duhet...
Shpesh njerëzit takohen me kuriozitete të rralla që ndodhin nëpër Botë. Disa mbesin mister kurse disa të tjera shpjegohen në mënyra të ndryshme, më shumë si fenomene. 1. Femra që ka lindur më shumë fëmijë është një ukrainase. Ajo ka lindur 69 fëmijë, nga...
Festat janë koha ideale për të reflektuar. Çfarë kemi bërë mirë dhe çfarë mund të përpiqemi të bëjmë më mirë? Për të ndihmuar veten për të arritur qëllimet tuaja ju rekomandojmë të lexoni traditat që shumë kultura të ndryshme i ndjekin. 1. Mbajini paratë...
Ajo çka tashmë dihet me siguri, është fakti që gjumi luan një rol parësor dhe të domosdoshëm në jetën tonë dhe na shërben për të pasur marrëdhënie më të mira me botën e jashtme. Pyetja përse flemë, ka intriguar gjithmonë shkencëtarët, të cilët janë thelluar hap pas hapi...
Më datën 11 nëntor, (11/11) një tingull vibrues kumboi përmes gjithë planetit dhe u diktua nga pajisjet e tërmeteve. Fillimisht u ndie në Madagaskar dhe Afrikë, pastaj u regjistrua në të njëjtën kohë në Kili, Zelandë të Re, Kanada, Havaji e pothuajse në çdo cep të globit. Nuk ishte thjesht një...
Një shkencëtar me famë botërore, një fizikan teoricien, thotë se, me anë të grimcave teorike, ka gjetur dëshmi rreth ekzistimit të Zotit. Ai thotë se universi është krijuar në bazë të një dizajni inteligjent në një "matriks" të madh. Ai thotë se, me anë të studimit të tij, ka ardhur...
Etja e njerëzve për të ditur sa më shumë rreth vampirëve duket aq e pafundme sa dhe etja e vampirëve për gjak. Shkrimtarët modernë të librave fiksion me vampirë, përfshi Stephenie Meyer, Anne Rice, Stephen King dhe shumë të tjerë, kanë prirje t’i studiojnë ato. Por nga erdhën vampirët? Vampiri...
A keni qenë ndonjëherë kurioz për mënyrën se si foshnja zhvillohet kaq shpejt dhe plotësisht në barkun e nënës? Epo, kjo video e pabesueshme e tregon të gjithë procesin në më pak se 5 minuta. Videoja është marrë përmes një dritareje të kompjuterizuar, të shpejtë dhe shumë të saktë që...
Një mister i vjetër në dizajnin e veshjeve janë kopsat e këmishës te femrat dhe meshkujt në anë të ndryshme. Kopsat e meshkujve janë në të djathtë, kurse të femrave në të majtë. Më poshtë do të shikoni listën e disa prej përgjigjeve, që të shuani kuriozitetin rreth...