Shqipëria dhe Greqia kanë arritur një marrëveshje në fushën e shëndetësisë. Këtë e ka lajmëruar ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu, e cila ndodhet në Athinë, pas firmës së memorandumit të bashkëpunimit me homologun grek Ksanthos. Marrëveshja ka në qendër fëmijë shqiptarë, të cilët vuajnë nga sëmundje...
Kur mendon për ushqimet që duhen ngrënë me stomak bosh, hudhra është e fundit që të vjen ndër mend. Megjithatë sipas ekspertëve të mjekësisë popullore, kjo perime është e para që duhet ngrënë në mëngjes. Ekspertët kanë kryer shumë studime sipas të cilave, njeriu duhet të konsumojë hudhër përpara...
Edhe fëmijët mund të vuajnë nga presioni i lartë i gjakut. Ndonëse të vegjël, problemi shpeshherë i nënvlerësuar, është i pranishëm edhe tek ata. Te fëmijët mbipeshë, incidenca e sëmundjes është më e lartë dhe arrin deri në 24%. “Diagnostikimi i një fëmije me nivel të lartë presioni në...
Programi ushqimor i Haylie Pomroy është një revolucion i vërtetë. Për ata që janë “vazhdimisht” në dietë, ose të paktën tani në fillim të pranverës, është një zbulim i madh. Sepse, së pari, vendos si e bardha në të zezë një humbje të shpejtë të peshës dhe sigurisht që...
Veshkat janë të rëndësishme për nxjerrjen e toksinave jashtë organizmit. Procesi i detoksifikimit të organizmit është aq kompleks dhe ka zanafillën tek veshkat. Përmirësimi i funksioneve të veshkave ka rol vendimtar në shëndetin e të gjjithë organizmit. Problemi është se, falë veseve të këqija, veshkat vuajnë dhe nuk punojnë...
A keni një trashëgimi të sëmundjeve të zemrës në familjen tuaj? Ju mund të zvogëloni rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve dhe vdekjes si pasoje e sëmundjeve të zemrës nëse do të lëvizni më tepër . Këto janë gjetjet e studimit më të madh deri më sot të...
Stresi me të vërtetë është i keq. Ai humbë energjinë tuaj, dëshirën tuaj për të bërë gjëra dhe krijon një problem për jetën tuaj. Dhe, stresi i përditshëm mund të ngatërrohet me mendjen dhe trupin tuaj në mënyrë serioze. Kontrolloni këto simptoma frikësuese të stresit, dhe mësoni se si...
Që nga kohët e lashta, natyra ka qenë burimi kryesor i mjekësisë për njerëzit. Kjo është arsyeja pse shumë prej tyre nuk i drejtohen farmacive, por përdorin kurat me përbërës natyralë. Avantazhi më i madh qëndron në faktin se janë të lira dhe nuk shkaktojnë dëme në shëndet. Një pije...
Boronicat janë të ëmbla, ushqyese dhe shumë të shëndetshme. Këto fruta kaq të vogla i bëjnë kaq mirë trupit dhe mendjes sonë. Antioksidantët që gjenden te boronicat janë aq të forta sa janë të afta për të neutralizuar radikalet e lira që lidhen me zhvillimin e disa sëmundjeve kardiovaskolare...
Vitamina B12 është një nga vitaminat më të domosdoshme, por të anashkaluara në mbarë botën. Ajo merr pjesën kryesore në metabolizëm. Dhe nëse nuk kemi sasi të mjaftueshme të B12 për një periudhë më të gjatë, mund të shkaktojë gjendje neurologjike dhe sëmundje afatgjata. Për këtë arsye, është thelbësore të...